Hvad er hjernetræning

Hjernetræning også kaldet EEG-træning eller neurofeedback.
Har været kendt og brugt i spec. USA i mere end 30 år. Den kolossale udvikling inden for IT teknologi har gjort EEG-træning lettere tilgængelig, langt sjovere og mere sikkert virkende, hvorfor metoden indenfor de seneste år er blevet meget mere brugt, kendt og anerkendt.
 
I forbindelse med EEG-træningen laves ElectroEncephaloGrafiske målinger, hvor hjernens elektriske impulser måles, registreres og kortlægges. De elektriske impulser kategoriseres i forskellige typer hjernebølger afhængig af frekvens. En velfungerende hjerne bruger bestemte typer hjernebølger i forbindelse med bestemte situationer.
 
En uhensigtsmæssig fungerende hjerne kan bruge uhensigts-mæssige bølgetyper og have et dårligt fungerende neuralt netværk. Med hjælp af avanceret computer teknologi, hvor hjernefunktionerne løbende registreres med EEG målinger, fortælles hjernen med lyd, syns- og evt. føle sanseindtryk, om det hjernen foretager sig svarer til, hvad vi gerne vil have den til at gøre. Hjernen ”fitness-træner” sig selv efter computer programmets ”anvisninger” (feedback), til at bruge sig selv på en mere hensigtsmæssig måde. Gennem gentagelser bliver det naturligt for hjernen, at fungere på den nye ønskede måde.
 
 
 
 Neuro feedback
 
 
Neuro feedback
 
 
 
 
 
 
 
Hjernetræning v/ Inger Korsgaard | Grummesgårdparken 53, 7620 Lemvig  | Tlf.: 42 22 25 55 | ingerk@live.dk